Нідерландський Lightyear One продемонстрував запас ходу в 710 кілометрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерландський Lightyear One продемонстрував запас ходу в 710 кілометрів

Технології&Авто
550
Нідерландський автомобіль Lightyear One на сонячних батареях зміг продемонструвати дальність ходу в 710 кілометрів на останньому випробуванні на треку.
Нідерландський Lightyear One продемонстрував запас ходу в 710 кілометрів
Воно проводилося в випробувальному центрі Альденховена в Німеччині. Машина пересувалася по треку з постійною швидкістю в 85 кілометрів на годину. Тести тривали цілих 9 годин. За словами представників стартапу, дане досягнення повинно продемонструвати ефективність запатентованої технології і показати, що компанія дійсно здатна запустити у виробництво автомобіль з відносно невеликою батареєю.
Однак виробник не вважає сонячні панелі панацеєю, тому додатково зосереджений на вдосконаленні звичайних батарей. Серед іншого поліпшується продуктивність, енергоспоживання системи охолодження і програмне забезпечення.
Нідерландський Lightyear One продемонстрував запас ходу в 710 кілометрів
Варто зазначити, що для Lightyear ці показники є дуже важливою технологічною віхою. Цілих чотири роки зайняло вдосконалення технології, і, нарешті показало свою ефективність, перевершивши всі очікування. Згідно із заявою генерального директора марки, ці тести дали бренду багато корисної інформації, яка безпосередньо вплине на ціноутворення майбутніх моделей і підкаже інженерам, в якому напрямку рухатися далі.
Нагадаємо, що Lightyear One оснащується батареєю на 60 кВт*год, що є середнім показником. Ще 22 кВт*год дають сонячні батареї, збільшуючи запас ходу приблизно на 210 кілометрів. Характеристики поки невідомі, повідомляється тільки те, що машина здатна розганятися до 100 кілометрів на годину менше, ніж за 10 секунд.
Компанія має намір представити серійну версію One до першого півріччя 2022 року. Тоді ж у продаж надійде ексклюзивна серія з 946 автомобілів. Повноцінним масовим виробництвом фірма розраховує зайнятися з 2024 року.
За матеріалами:
Ampercar
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас