Tesla готує Model 2 — конкурента Nissan Leaf (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla готує Model 2 — конкурента Nissan Leaf (фото)

Технології&Авто
2494
Видання Autocar повідомило, що Tesla готує до випуску на ринок Європи новий недорогий електромобіль під кодовою назвою Tesla Model 2. За планами компанії, електромобіль повинен надійти в продаж в 2023 році.
Як зазначає AutoGeek, новий автомобіль буде коштувати всього близько $25 000 (зараз найбільш продаваний автомобіль компанії — Model 3 Standard Range — коштує $37 490).
Tesla готує Model 2 — конкурента Nissan Leaf (фото)
Незважаючи на помітне здешевлення майбутнього електрокара в порівнянні з Tesla Model 3, він навряд чи буде сильно поступатися їй за характеристиками. За попередніми даними, Model 2 зможе запропонувати запас ходу не менше 400 км у вимірювальному циклі EPA.
Більше новин про технології є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Рекомендуємо підписатися, щоб завжди бути в курсі.
А здешевлення відбудеться за рахунок акумуляторних батарей, які розробила і вироблятиме сама Tesla. За заявою компанії, нові акумулятори будуть на 50% дешевші у виробництві в порівнянні з поточними, забезпечуючи при цьому в п’ять разів більше енергії і до 16% більший запас ходу за одну зарядку. Серійне виробництво нових акумуляторних блоків стане можливим вже в наступному році.
Ще не відомо, чи запропонує Tesla хетчбек з акумулятором ємністю менше 50 кВт/год (наразі це найменша ємність, яку пропонує компанія), але такий варіант міг би ще більше здешевити автомобіль і відкрити йому все більш конкурентний ринок міської мобільності.
Tesla Model 2 ознаменує перехід компанії від електромобілів преміум-класу до більш доступного сегменту, де зараз лідирують Nissan Leaf, Volkswagen ID 3 і Kia e-Niro. Ілон Маск колись заявив: «Ми не зупинимося, поки кожен автомобіль на дорогах світу не стане електричним». І створення недорогого масового електромобіля – найкращий шлях до реалізації цього плану.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас