«Інвестняні»: UkraineInvest отримав 23 запити на 1,35 мільярда доларів — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Інвестняні»: UkraineInvest отримав 23 запити на 1,35 мільярда доларів — Шмигаль

Казна та Політика
271
Офіс з залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest вже отримав 23 запити від потенційних інвесторів на загальну суму 1,35 млрд дол.
Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
«Щодо питання інвестиційного клімату — активно працюємо в цьому напрямку, аби наблизити нашу країну до топ-30 у рейтингу Doing Business. Потрапити до топ-30 — це один із наших довгострокових KPI, які прописані в Національній економічній стратегії.
Уряд зі свого боку максимально сприяє, щоб механізми «інвестнянь» запрацювали на практиці якомога швидше, уже затверджено 4 підзаконні акти, наступний, який ми затвердимо вже сьогодні, — це методологія розрахунку обсягу надання держдопомоги", — сказав прем’єр, відкриваючи засідання.
«Це затвердження дозволить інвесторам отримувати податкові стимули до 30%, що передбачено законом про інвестнянь», — додав він.
За його словами, попри те, що запуск інструменту підтримки проєктів зі значними інвестиціями триває, до нього вже спостерігається інтерес.
«Офіс з залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest вже отримав 23 запити від потенційних інвесторів на загальну суму 1,35 млрд дол.» — сказав голова уряду.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін на засіданні 19 травня ухвалив постанову, яка затверджує вимоги до техніко-економічного обґрунтування інвестпроєктів — це дозволить запрацювати закону про супровід інвесторів зі значними інвестиціями.
  • В рамках ухваленого закону про «інвестнянь» UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад 1 млрд доларів.
  • Президент Володимир Зеленський підписав ініційований ним закон, який, зокрема, передбачає, що до 1 січня 2035 року від оподаткування ввізним митом звільняється устаткування та обладнання, яке ввозитиметься в Україну для реалізації інвестпроєктів.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас