«Укрпошта» безкоштовно пересилатиме в ПФУ заяви про виплату пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрпошта» безкоштовно пересилатиме в ПФУ заяви про виплату пенсії

Казна та Політика
275
Укрпошта з 1 липня по 31 грудня 2021 року буде безкоштовно надсилати до Пенсійного фонду листи пенсіонерів із заявами на переведення виплат пенсії чи соціальної допомоги у відділеннях зв’язку національного поштового оператора.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Пакет документів надсилатиметься за акційним тарифом 0 грн рекомендованими відправленнями на адреси Пенсійного Фонду України та управлінь соціального захисту населення.
Скористатися цією акцією можуть пенсіонери та отримувачі інших грошових соціальних виплат, які мають пенсійне посвідчення.
«Навесні ми часто стикалися з ситуаціями, коли соціальні працівники та працівники банків шляхом маніпуляцій переводили пенсіонерів на обслуговування до банків. Звичайно, це викликало обурення пенсіонерів, бо в селах їм просто не було де зняти гроші з картки. І хоча тут жодним чином немає вини Укрпошти, ми готові запропонувати свій ресурс, щоб виправити ситуацію, і щоб пенсіонери могли отримувати пенсії зручним для них способом. Тому всі витрати на пересилання рекомендованого листа до ПФУ із заявою Укрпошта бере на себе», — відзначив Дмитро Поліщук, заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі.
Які документи потрібно відправити для переведення виплат через Укрпошту:
  • заповнена заява на переведення пенсії/соціальної допомоги;
  • копії сторінок паспорту (на кожній сторінці: особистий підпис, позначка «Згідно з оригіналом», ПІБ заявника та дата (має співпадати з датою, зазначеною в заяві на переведення пенсії).
За умови передачі вже заклеєного листа обов’язково потрібно попередити поштаря про те, щоб в полі «особливі відмітки» він зазначив «Заява на переведення пенсії/допомоги».

Довідка Finance.ua:

  • Укрпошта продовжить доставляти пенсії до січня 2023 року. Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня. Пенсіонери самостійно обирають, де і в який спосіб їм зручно отримувати пенсію — в банку чи в Укрпошті.
  • Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас