Інвестори «Аркади» мітингують у центрі Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори «Аркади» мітингують у центрі Києва

Казна та Політика
690
У Києві проходить автомітинг ошуканих інвесторів банку «Аркада».
Про це повідомляє Укрінформ.
Близько сотні автомобілістів-учасників мітингу частково заблокували дорожній рух в урядовому кварталі. Водночас ще близько сотні мітингувальників прийшли під Кабінет Міністрів з прапорами «Інвестори банку „Аркада“», а також зі стягами України.
Інвестори «Аркади» мітингують у центрі Києва
Вони тримають у руках плакати: «Досить чекати! Треба будувати!», «Інвестори вимагають свої квартири», «Вимагаємо кредит 3,6 млрд грн», «Вимагаємо: добудова за 3 роки».
Крім цього, інвестори поставили перед будівлею уряду інсталяцію, що складається з імітації будинку, двох залізні фігурок людей із плакатами: «Я хочу жити в своїй квартирі» та «Нам потрібен пільговий кредит на добудову», а також 3D-напису «3,6 млрд. грн», зробленого з пінопласту.
Інвестори «Аркади» мітингують у центрі Києва
Вони також розгорнули банери зі своїми вимогами, серед яких, зокрема, викуп вільних площ за державними програмами, добудова 39 будинків за три роки.
Вкладники мають намір звернутися до Президента Володимира Зеленського та урядовців за допомогою у вирішенні питання фінансування добудови ЖК «Патріотика» та «Еврика».
Орім цього, після автомобільного мітингу інвестори «Аркади» планують зібратися на мітинг біля Офісу Президента.

Довідка Finance.ua:

  • Банк «Аркада» зупинив будівництво трьох житлових масивів в Києві («Патріотики», «Еврики», «Патріотики на озерах»), в будівництво квартир яких вклали кошти понад 12 тис. громадян. Будівництво 39 будинків «заморожено» вже кілька років.
  • 25 серпня 2020 року правління НБУ прийняло рішення про віднесення банку «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.
  • Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Національний банк України та Київська міська державна адміністрація підписали меморандум для вирішення питання добудови житла «Аркади».
  • Безстрокова акція протесту об’єднання інвесторів банку «Аркада» триває з 29 травня 2020 року. Мітингувальники вимагають відновити будівництво будинків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас