Нові тарифи УЗ принесуть до 18-20 млрд грн на рік, — Кубраков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові тарифи УЗ принесуть до 18-20 млрд грн на рік, — Кубраков

Фондовий ринок
356
Нова тарифна політика на залізничні вантажоперевезення дозволить залучити до бюджету додатково 18−20 млрд на рік.
Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
За його словами, нова тарифна політика дозволить УЗ залучити додатково 2 млрд грн в цьому і 10 млрд грн в наступному році.
Мінінфраструктури також заявляє, що в новій тарифній політиці розглядатиме позиції всіх сторін, у тому числі громадськості.
Наприклад, українські аграрії наполягають на більш жорстких заходах, ніж ті, що були оприлюднені в проекті наказу про зміну коефіцієнтів, що використовуються для формування тарифів на перевезення вантажів.
«Це рекордне збільшення тарифів. Вперше мова йде не про індексацію тарифів, а про зближення класів. Це дозволить вже в цьому році „Укрзалізниці“ залучити додаткові 2 млрд грн, а в наступному — рекордні 10 млрд грн», — пояснив Кубраков.
При цьому, за його словами, представники галузевої громадськості наполягають на ще більшій уніфікації тарифів.
«Сьогодні ми отримали перші листи від громадськості, які наполягають на ще більшій уніфікації і беззбитковості перевезень вантажів, що дозволить залучати щорічно до 18−20 млрд грн. Ми чуємо аграріїв і розуміємо, що основний обсяг вантажоперевезень — це руда і вугілля. Виходячи з цього ми і будемо вибудовувати нову тарифну політику», — підкреслив він, додавши, що остаточне рішення про ставки тарифів буде прийнято за результатами громадського обговорення.
У поточному році УЗ збирається наростити дохід від вантажоперевезень до 72 млрд грн.
Нагадаємо, вчора Міністерство оприлюднило для обговорення проект наказу про зміну коефіцієнтів. Міністерство пропонує поступово збільшити тарифи на перевезення групи вантажів першого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року, а з 1 січня 2022 року збільшити їх ще на 20,4%.
Також пропонується збільшити тарифи на перевезення вантажів другого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року і ще на 6,5% з 1 січня 2022 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас