Олігархи вже почали добровільно відмовлятися від активів — Данилов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олігархи вже почали добровільно відмовлятися від активів — Данилов

Фондовий ринок
2221
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов заявляє, що українські бізнесмени вже почали добровільно відмовлятися від своїх активів у сфері видобутку надр, щоб не потрапити в реєстр олігархів, який планується створити по закону, проект якого, внесений до Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським, вже прийнято в першому читанні.
Про це він сказав в інтерв’ю Forbes.ua, допустивши при цьому, що до моменту прийняття закону всі олігархи вже відмовляться від своїх активів і навіть «повернуть» частину їх державі.
«Можливо, після прийняття закону про деолігархізацію ми не включимо до реєстру олігархів жодного прізвища, тому що вони самі відмовляться від активів і повернуть частину державі. Люди вже почали добровільно відмовлятися від свердловин», — заявив Данилов.
За його словами, РНБО володіє інформацією про історію заволодіння активами всіх олігархів. На думку секретаря РНБО, це має мотивувати таких бізнесменів відмовлятися від активів.
«Вони повинні це зрозуміти і позбутися активів, щоб не потрапити до переліку олігархів. Якщо вони з’являться в реєстрі, це буде відомо всьому світу. Не думаю, що їм це потрібно», — зазначив він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас