Європа переформатовує Шенгенську зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа переформатовує Шенгенську зону

Світ
5025
Шенгенська зона в Європі переформатується через коронавірус. Якщо раніше важливими для подорожей були паспорти, то відтепер головною є наявність щеплення від коронавірусу.
Про це заявив інфекціоніст Вадим Арістов в ефірі «Україна 24».
Арістов заявив, що попри те, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) дозволила китайську вакцину, конкретно на території Європейського Союзу (ЄС) є певний перелік вакцин, з якими вони працюють. Натомість за іншими препаратами в Європі спостерігають.
«Коли ми формували вакцинальний портфель, ми прийняли ризик, що з певними вакцинами, які не використовуються на певних територіях, можуть бути затримки. Тільки восени буде електронний ковідний сертифікат, валідований на території ЄС. Ми не те що не можемо їздити, просто є окрема процедура для в’їзду на певну територію ЄС», — сказав він.
Інфекціоніст наголосив, що вакцинація від коронавірусу фактично взяла на себе не менш важливу роль, ніж паспорт під час в’їзду до ЄС.
«Це не питання здоров’я, вакцини використовують і захищають здоров’я, проблема тільки в тому, що мало використовують, потрібно більше. А зараз — фактично питання розширення або переформатування Шенгенської зони. Тобто раніше вона була просто за паспортами, зараз фактично за вакцинацією. І люди опиняються поза територією, де використовуються якісь особливі вакцини, які там прийняті», — сказав він.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За матеріалами:
Ракурс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас