Цифрові COVID-сертифікати стали доступні першим користувачам «Дії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифрові COVID-сертифікати стали доступні першим користувачам «Дії»

Казна та Політика
611
Українські COVID-сертифікати, які з 1 липня почали видавати в тестовому режимі, стали доступні першим користувачам мобільного додатку та порталу «Дія».
Про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
«Цифрові COVID-сертифікати вже доступні першим користувачам „Дії“», — написав він.
За його словами, головним викликом за підсумками перших днів бета-тестування стала якість даних про вакцинацію.
Також Вискуб відзначив, що перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих, а вже протягом липня Мінцифри планує запустити також цифрове відображення даних про ПЛР-тестування та інформацію для тих, хто перехворів.
Окрім цього, заступник міністра повідомив, що на цьому тижні Мінцифри розпочне самооцінку готовності до визнання наших сертифікатів країнами-членами ЄС, після чого буде офіційна оцінка та процес укладання міжнародних угод.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні з 1 липня почалася пілотна експлуатація в тестовому режимі так званих «ковідних сертифікатів». Це документ, який буде генеруватися в застосунку «Дія» або на порталі «Дія». Для того, аби його згенерувати, людина повинна пройти повний курс вакцинації і дати запит в «Дію» для генерування цього сертифікату".
  • За словами генерального директора Центру громадського здоров’я України Романа Родини, українські COVID-сертифікати, які сьогодні починають видавати у тестовому режимі, визнаватимуться в Європейському союзі, але багато країн ще не дозволили в’їзд українцям у період пандемії коронавірусної хвороби.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас