Bugatti об’єднається з хорватським стартапом Rimac — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bugatti об’єднається з хорватським стартапом Rimac

Технології&Авто
333
Німецький автомобільний гігант Volkswagen об’єднає свій розкішний бренд Bugatti в спільне підприємство з хорватським виробником електричних суперкарів Rimac Automobili.
Як повідомляє Bloomberg, Rimac володітиме 55% акцій спільного підприємства, а решта 45% належатимуть підрозділу VW Porsche, який займається спортивними автомобілями. Раніше цього року Porsche збільшила свою частку в Rimac до 24%.
Спільне підприємство з Rimac було створено з метою забезпечення «дуже хорошою прибутковості».
Очікується, що Bugatti-Rimac буде створена в IV кварталі року після отримання дозволів від антимонопольних органів. Спочатку компанія буде виробляти моделі Bugatti Chiron і Rimac Nevera.
Bugatti, найменший бренд в групі VW з річним обсягом продажів близько 80 автомобілів, тривалий час вважався відмінним прикладом інженерної екстравагантності. У 1998 році він був відроджений після того, як в 1950-х роках він практично зник з ринку.
Компанія Rimac була заснована у 2009 році 33-річним Мате Рімаком. Він був єдиним співробітником компанії до 2011 року. У тому ж році на Франкфуртському автосалоні дебютував перший автомобіль стартапу – Concept One. Через кілька років Rimac розробив перший кастомний автомобіль для іншого виробника автомобілів. У 2019 стартапу вдалося отримати прибуток в розмірі 1,4 млн євро при виручці у 23 млн євро. Результати на 2020 рік ще не оголошені, і компанія очікує, що в цьому році її бізнес виросте, а разом з ним і виручка.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас