За допомогою «зайвої» зеленої електроенергії будуть опалювати будинки в Австрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За допомогою «зайвої» зеленої електроенергії будуть опалювати будинки в Австрії

Технології&Авто
573
У столиці Австрії Відні будують систему перетворення надлишкової зеленої електроенергії на тепло. Проектом займається міський постачальник електроенергії, газу і тепла Wien Energie. Передбачається, що об’єкт гарантує: енергія не буде витрачена марно і посприяє стабільності мережі.
Систему планується ввести в експлуатацію навесні 2022 року. Об’єкт зводять на місці, де раніше стояли два нафтові резервуари. Їх замінять два резервуари з підігрівачами по 5 МВт кожен, які в основному призначені для використання відновлюваної енергії.
«Такі системи як нова система перетворення енергії на тепло мають особливе значення для захисту клімату. Наприклад, при сильному вітрі вітрові турбіни часто виробляють більше енергії, ніж необхідно в даний момент. З нашою системою ми зможемо поглинати цю надлишкову електрику одним натисканням кнопки і перетворювати її на тепло, накопичувати і розподіляти його», — пояснив гендиректор Wien Energie Майкл Штребль.
Коли в мережі з’явиться надлишок енергії, австрійський оператор системи передачі APG повідомить місцевій компанії, щоб вона активувала установку, яка нагріватиме воду до 155 градусів за Цельсієм. Вода подаватиметься безпосередньо в мережу централізованого теплопостачання.
Система електропостачання повинна бути інтегрована з системами газопостачання та централізованого теплопостачання, щоб мінімізувати витрати за рахунок використання надлишкової потужності. Це особливо корисно для компаній централізованого теплопостачання рано вранці, коли вони можуть використовувати надлишкову електроенергію, накопичену в мережі за ніч, для покриття ранкового піку — саме тоді вони переключаються з нічного на денний режим опалення.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас