Топ причин, через які українці скаржаться на колекторів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ причин, через які українці скаржаться на колекторів (інфографіка)

Особисті фінанси
453
В Опендатаботi з’явилася інструкція з захисту від незаконних дій колекторів та можливість направити скаргу до НБУ. Понад 2,5 мільйони користувачів Опендатабота отримали змогу захистити себе від протиправних дій колекторів.
Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними.
Систему спілкування з колекторами розробили Український католицький університет та компанія Bot&Partners в рамках програми НБУ «Знай свої права».
Сервіс став частиною Опендатабота й доступний 24/7 у месенджерах та в застосунку. За допомогою сервісу користувачі можуть дізнатися, як захистити свою приватність, перевірити себе у державних реєстрах та подати скаргу до Національного банку України.
Про важливі новини для ваших гаманців ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Там же навчаємо не платити зайвого. Приєднуйтесь! 🤫
Незважаючи на те, що закон регламентує дії колекторів, до Національного банку продовжують надходити скарги на порушення колекторами норм етичної роботи.
За цей рік НБУ вже отримав 3142 письмові скарги і 8258 усних звернень до контакт-центру щодо неетичної поведінки колекторів.
Боржники здебільшого пишуть скарги на:
  • неетичну поведінку колекторів — 1422 скарги або 45%,
  • використання персональних даних третіх осіб — 1189 або 38%,
  • агресивну поведінку працівників колекторських служб — 398 або 13%,
  • розголошення персональних даних позичальників — 133 або 4%.
Топ причин, через які українці скаржаться на колекторів (інфографіка)
У березні був прийнятий закон, який захищає боржників при врегулюванні простроченої заборгованості. Відповідно до нового закону колектори отримали чіткий регламент щодо етичної роботи.
Зокрема заборонено:
  • шукати та використовувати дані боржників щодо графіку роботи, стану здоров’я, зустрічей, мандрівок та інформації у соцмережах;
  • використовувати погрози, шантаж, вчиняти психологічний та фізичний тиск;
  • вводити в оману щодо строку погашення та розміру боргу, вимагати компенсувати роботу колекторів та вартість заходів, спрямованих на погашення боргу;
  • взаємодіяти з 20:00 по 9:00, а також у вихідні, святкові та неробочі дні за власної ініціативи колекторів;
  • користуватися сервісом автодозвону більше 30 хвилин на добу;
  • повідомляти третіх осіб про наявність заборгованості чи вимагати від них прийняти на себе зобов’язання щодо заборгованості, якщо інше не вказано у кредитному договорі;
  • шкодити репутації;
  • зустрічатися без повідомлення та погодження цієї зустрічі;
  • взаємодіяти із боржником та пов’язаними особами у випадку, якщо людина перебуває у лікарні, є недієздатною або обмеженою в дієздатності особою, інвалідом 1 групи або неповнолітньою особою з моменту отримання підтверджувальних документів;
  • взаємодіяти більше двох разів на добу, окрім випадків, коли ініціатива йде від боржника.
Крім того, варто пам’ятати, що на законних підставах діють лише ті колектори, які включені до відповідного реєстру колекторських компаній. Про це сказано у Законі України «Про споживче кредитування». Тільки такі компанії мають право допомагати кредитодавцям врегульовувати прострочені заборгованості.
Нагадаємо, що зараз понад 2 мільйони українців значаться в реєстрі боржників. За рік їх кількість зросла на 18%.
Щоб скористатися інструкцією по спілкуванню з колекторами, додайте Опендатабот в улюбленому месенджері та в головному меню натисніть «Допомога». Після цього оберіть кнопку «Як захиститися від колекторів».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас