Іспанія почала антимонопольне розслідування стосовно Amazon і Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія почала антимонопольне розслідування стосовно Amazon і Apple

Фондовий ринок
128
Національна комісія з ринків і конкуренції Іспанії (CNMC) розслідує можливі антиконкурентні дії з боку американських технологічних гігантів Amazon.com Inc. і Apple Inc. в царині онлайн-продажів електронних товарів і надання маркетингових послуг стороннім ритейлерам.
У заяві CNMC, витяги з якої наводить видання The Wall Street Journal, йдеться, що відомство порушило дисциплінарне провадження щодо компаній у зв’язку з підозрою в антиконкурентній поведінці, яка включає в себе торгові обмеження на веб-сайті Amazon в Іспанії для роздрібних продажів товарів Apple третіми особами і деяку рекламу конкуруючої продукції Apple.
“Розслідувана поведінка може обмежувати конкуренцію в сфері продажу електронної продукції через Інтернет і надання маркетингових послуг стороннім ритейлерам за допомогою онлайн-платформ в Іспанії”, – йдеться в заяві CNMC.
Розслідування планується завершити протягом 18 місяців.
Amazon повідомила WSJ, що має намір повною мірою співпрацювати з відомством в рамках цього розслідування. Представники Apple в Іспанії не відповіли на запит щодо коментаря.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас