Apple та Intel першими застосують нову технологію виробництва чипів від тайванської компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple та Intel першими застосують нову технологію виробництва чипів від тайванської компанії

Технології&Авто
419
Apple та Intel першими прийняли технологію виробництва мікросхем нового покоління компанії Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. перед її розгортанням вже наступного року.
Про це пише Nikkei.
Apple і Intel тестують свої мікросхеми з використанням 3-нанометрової технології виробництва TSMC. Очікується, що комерційний випуск таких чипів почнеться в другій половині наступного року.
Нанометр відноситься до ширини між транзисторами на мікросхемі. Чим менше число, тим досконаліший чип, але також складніший і дорожчий у виготовленні. Найбільш передова технологія виробництва мікросхем, яка сьогодні використовується в споживчих товарах – це 5-нм технологія TSMC, яка використовується у всіх процесорних мікросхемах iPhone 12.
Згідно з TSMC, 3-нм технологія може підвищити продуктивність обчислень на 10-15% в порівнянні з 5-нм, при цьому знижуючи енергоспоживання на 25-30%.
iPad від Apple, ймовірно, стане першим пристроєм на базі процесорів, виготовлених за 3-нм технологією. Очікується, що наступне покоління iPhone, яке буде випущено наступного року, буде використовувати проміжну 4-нм технологію через причини планування.
Intel, найбільший виробник мікросхем в Америці, працює з TSMC принаймні над двома 3-нм проєктами з розробки центральних процесорів для ноутбуків і серверів центрів обробки даних в спробі повернути частку ринку, яку вона втратила перед Advanced Micro Devices і Nvidia за останні кілька років. Очікується, що масове виробництво цих чипів почнеться не раніше кінця 2022 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас