У МЗС розповіли, коли Європа може відновити вільний в'їзд для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС розповіли, коли Європа може відновити вільний в'їзд для українців

Казна та Політика
767
Європейський Союз, можливо, за два тижні внесе Україну до «зеленої зони», після чого в українців з’явиться більше шансів на подорожі Європою. Українське МЗС вже працює з європейськими країнами задля спрощення умов поїздок громадянам.
Про це повідомляє речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі порталу «Європейська правда».
В телеграм-каналі Finance_ukr ви можете більше дізнатись про умови в’їзду в різні країни. Також ми там публікуємо корисні поради для мандрівників. Підписуйтесь і ви!
За його словами, у МЗС сподіваються, що ЄС додасть Україну до списку країн, які безпечні для подорожей з огляду на ситуацію з коронавірусом, як вже зробили для низки інших держав.
«Оскільки зараз ми все більше наближаємося до встановленої Єврокомісією норми, на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби представництво України при ЄС взаємодіє із європейською стороною задля включення України до згаданого переліку під час його наступного перегляду», — сказав Ніколенко.
Однак, він наголосив, навіть можливе потрапляння України до списку країн «зеленої» зони не означатиме автоматичне відкриття кордонів ЄС, оскільки рекомендація Єврокомісії не є юридично зобов’язуючою.
«Держави-члени Євросоюзу індивідуально схвалюють остаточні рішення про послаблення або посилення обмежень на подорожі. Відповідно, МЗС України працює з європейськими країнами на двосторонньому рівні задля спрощення умов поїздок українців, зокрема визнання свідоцтв про вакцинацію та цифрових COVID-сертифікатів», — пояснив Ніколенко.
Слід зауважити, що перегляд списку країн «зеленої» зони відбувається щодва тижні. У рекомендації враховують показник захворюваності на коронавірус на 100 тисяч населення за попередні 14 днів, кількість тестів і відсоток позитивних тестів серед усіх зроблених, а також поширеність в країні мутацій COVID-19.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас