OneWeb отримав ще $500 млн інвестицій і запустить свій супутниковий інтернет до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OneWeb отримав ще $500 млн інвестицій і запустить свій супутниковий інтернет до кінця року

Технології&Авто
276
Індійська телекомунікаційна компанія Bharti Global Ltd. збирається стати найбільшим акціонером британської OneWeb, додатково вклавши в супутникового оператора $500 млн. В 2020 році ця індійська компанія разом з британським урядом вже інвестувала в OneWeb $1 млрд, щоб врятувати її від банкрутства.
З новими інвестиціями загальний обсяг вкладень в OneWeb з 2020 року складе близько $2,4 млрд. Частка індійської компанії складе майже 39%, а частка уряду Великобританії, французької компанії Eutelsat і SoftBank — трохи більше ніж 19% у кожної, пише Financial Times.
За словами Суніл Бхарті Міттала (Sunil Bharti Mittal), виконавчого голови OneWeb і телекомунікаційної компанії Bharti Airtel, ці інвестиції «розвіють постійні питання з приводу фінансування проєкту».
OneWeb прагне розгорнути групу супутників на низькій навколоземній орбіті для надання широкосмугових інтернет-послуг по всьому світу. Тепер у компанії достатньо коштів для введення своїх апаратів в комерційну експлуатацію в кінці 2021 року. Також нові інвестиції дозволять їй негайно приступити до розробки супутників другого покоління, які будуть значно ефективнішими за наявні, відзначає Financial Times.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас