Xiaomi придумала новий спосіб розміщення підекранної камери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi придумала новий спосіб розміщення підекранної камери

Технології&Авто
517
Новий патент компанії описує оригінальну конструкцію селф-модуля, позбавлену недоліків наявних рішень. Вона дозволяє обійтися без отвору в екрані і складної схеми прямого розміщення сенсора під поверхнею матриці з втратою якості зйомки.
У документації до патенту інженери Xiaomi пропонують розміщувати сенсор камери перпендикулярно площині дисплея під його поверхнею. Для захоплення зображення при цьому використовується гнучкий світловод – він виступає своєрідним провідником між датчиком і лінзою, розміщеною в області вузької верхньої рамки екрану.
Xiaomi придумала новий спосіб розміщення підекранної камери
Головна перевага такої системи полягає в тому, що виробники можуть відмовитися від перфорації дисплея і зниження роздільної здатності матриці в області розміщення сенсора фронталки. При цьому гаджет збереже практично безрамковий дизайн і дозволить переглядати контент в повноекранному режимі без втрати якості і цілісності картинки.
Крім того, запропонована Xiaomi концепція знижує собівартість смартфона.
Поки що подібне рішення існує лише на папері. Однак, на думку аналітиків, така концепція встановлення фронтальної камери цілком життєздатна і може отримати комерційне застосування вже в найближчому майбутньому.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас