Нацбанк прокоментував звільнення керівництва департаменту ліцензування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк прокоментував звільнення керівництва департаменту ліцензування

Казна та Політика
873
Національний банк повідомляє, що 9 співробітників департаменту ліцензування НБУ подали заяви про звільнення.
У зв’язку з цим НБУ інформує, що департамент ліцензування продовжуватиме роботу у штатному режимі, виконуючи покладені на нього завдання і функції щодо реєстрації та ліцензування банків, фінансових установ та інших юридичних осіб, здійснення ліцензійних, узгоджувальних та реєстраційних дій на платіжному ринку.
На сьогодні штат департаменту ліцензування нараховує 107 осіб. Працівники департаменту забезпечують повноцінне виконання підрозділом своїх функцій.
Пан Бевз стверджує, що фактично в департаменті працює 75 осіб. «Штат збільшений пару днів назад, 32 позиції вакантні. Але персонал департаменту не знав про рішення звільнитись. Знали 10 осіб, дев’ять з них вирішили звільнитись», – зазначив він.
Новий керівник департаменту ліцензування та керівники структурних підрозділів, що входять до його складу, будуть призначатися на посади у порядку, встановленому пунктом 31 статті 15 закону «Про Національний банк України», та відповідно до встановлених у НБУ процедур.
У Нацбанку зазначають, що налагоджені прозорі процеси мінімізують ризик стороннього впливу на операційну діяльність департаменту ліцензування та роботу наглядових комітетів.
«Для Національного банку безумовним пріоритетом є збереження колегіального підходу при ухваленні рішень, за якого розбіжності в експертних позиціях стають основою для професійних дискусій і нових можливостей, а не публічних звинувачень», – повідомляє регулятор.
Нагадаємо, 30 червня команда керівників департаменту ліцензування Нацбанку повним складом подала заяви на звільнення.
Серед причин звільнення Бевз називає зокрема централізацію схвалення рішень в одних руках і заміну колегіальності директивним прийняттям рішень.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас