Криптовалюта Worldcoin можна отримати взамін сканування очей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюта Worldcoin можна отримати взамін сканування очей

Технології&Авто
929
Колишній директор відомого інкубатора стартапів Y Combinator Сем Альтман запропонував нову криптовалюту. Вона має бути доступна всім на планеті. Пропуском до її використання стане сканування очей.
Криптовалюта Worldcoin вже зібрала $25 млн від інвесторів. Серед них – Андреессен Хоровіц, засновник LinkedIn Рейд Хоффман.
До речі, про крипту ми часто пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб не пропустити важливі новини! 🤫
Народження своєї криптовалюти Альтман пояснює тим, що давно цікавиться такими речами як універсальний базовий дохід, глобальний перерозподіл багатства і як його поліпшити.
Універсальний дохід – це економічна теорія, яка останнім часом прикувала до себе увагу. Її ідея в тому, щоб кожен громадянин отримував мінімальну суму грошей без жодних умов. Проведені експерименти з універсальним доходом показують, що ті, хто його отримував, дійсно менше хвилюються про засоби до існування, починають краще жити та почуваються щасливішими.
Альтман каже, що багато років є прихильником універсального доходу. Під час роботи в Y Combinator він планував передати $60 млн на практичну перевірку цієї теорії. Також в 2019 році він почав поєднувати криптовалюти та універсальний базовий дохід.
Worldcoin додає апаратний компонент, який має забезпечити унікальність кожного користувача та зберегти їхню приватність в блокчейні. Цей компонент є сріблястою сферою розміром з баскетбольний м’яч. Він використовується для сканування сітківки ока.
Девайс уже проходить тестування, і оскільки Worldcoin публічно не доступна, його видають фанатам криптовалют в обмін на участь. За попередніми даними, сьогодні використовується близько 20 прототипів цього пристрою. Кожен з них коштує $5000.
Сканування сітківки генерує унікальний номер, який не дозволить шахраям реєструватися багато разів. При цьому автор Worldcoin каже, що зображення сітківки не зберігається і одразу видаляється.
Деталі Worldcoin поки невідомі, але стартап обіцяє нову глобальну криптовалюту, яка запуститься і надасть частку кожній людині на планеті.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас