Рада змінила процедуру ліквідації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада змінила процедуру ліквідації банків

Казна та Політика
497
В Україні вдосконалять процедуру ліквідації банків. Верховна Рада схвалила в другому читанні відповідний законопроект № 4546.
«За» проголосували 256 нардепів.
До речі, більше новин про кредити та депозити є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Не забудьте підписатися!
Закон удосконалює деякі питання відшкодування шкоди (збитків) особами, пов’язаними з банком. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зможе укладати договір про добровільне відшкодування такого збитку або мирову угоду. Завдяки закону ФГВФО буде дієвим у питанні повернення активів банків-банкрутів.
Прописаний механізм повернення коштів колишнім кредиторам банку після його ліквідації. У законі передбачили звільнення від сплати судового збору, державного мита, плати у сфері державної реєстрації.
Уточнюються деякі процедурні аспекти виведення неплатоспроможного банку з ринку, ліквідації банків, повноваження ФГВФО, його органів, механізм правового захисту працівників членів адміністративної ради фонду.
Глава податкового комітету Данило Гетманцев раніше повідомляв, що Фонд гарантування вкладів при ліквідації банків виявив виведених грошей на 120 млрд гривень і встановив 700 пов’язаних з банками осіб та інших, які можуть бути причетні до заподіяння шкоди.
Нагадаємо, фінкомітет рекомендував Раді схвалити цей закон у другому читанні.

Довідка Finance.ua:

  • Банки та інші фінустанови зобов’язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків — юридичної особи, у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунка.
  • Внаслідок ліквідації банків, починаючи з 2015 року, постраждали 7,7 млн українських громадян.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас