Як відбувається закриття рахунку у разі ліквідації банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як відбувається закриття рахунку у разі ліквідації банку

Особисті фінанси
270
Банки та інші фінустанови зобов’язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків – юридичної особи, у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунка.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Харківській області.
Банк може бути ліквідований:
  • за рішенням власників банку;
  • у разі відкликання Національним банком України банківської ліцензії з власної ініціативи або за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
У разі ліквідації банку повідомлення про закриття рахунків платників податків подає голова ліквідаційної комісії або ліквідатор чи уповноважена особа ФГВФО на ліквідацію банку.
Якщо ліквідатор банку не має можливості відправлення/приймання електронних повідомлень з використанням телекомунікаційних мереж, то Повідомлення подається ліквідатором банку в паперовому вигляді в день закриття рахунку особисто або надсилається поштою з повідомленням про вручення на адресу відповідного контролюючого органу, у якому обліковується платник податків.
Повідомлення засвідчується підписом ліквідатора банку. Використання банком чи ліквідатором банку печатки не є обов’язковим.

Довідка Finance.ua:

  • Внаслідок ліквідації банків, починаючи з 2015 року, постраждали 7,7 млн українських громадян.
  • Для захисту заощаджень на банківському рахунку існує низка правил платіжної безпеки, які можуть запобігти викраденню ваших грошей із банківської картки.
  • Після визнання банку неплатоспроможним і запровадження тимчасової адміністрації Фонд не пізніше 20 робочих днів починає виплати гарантованого відшкодування його вкладникам.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас