Туризм може втратити через пандемію понад 4 трильйони доларів – ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туризм може втратити через пандемію понад 4 трильйони доларів – ООН

Світ
269
У 2020 році міжнародний туризм і тісно пов’язані з ним галузі зазнали збитків розміром 2,4 трильйона доларів США. Аналогічну цифру очікують і цьогоріч.
Про це повідомляє UN News.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За інформацією авторів доповіді, представленої спільно із Всесвітньою туристичною організацією ООН (ЮНВТО), у період з січня до грудня 2020 року кількість іноземних туристів у світі скоротилася приблизно на один мільярд осіб, або на 73%. У першому кварталі 2021 року отримані дані вказують на зниження цього показника на 88%.
Експерти вважають, що відновлення туристичного сектора значно залежатиме від ступеня доступності вакцин проти COVID-19.
«Світу необхідні глобальні спільні зусилля щодо вакцинації», – заявила виконувачка обов’язків Генерального секретаря Конференції ООН з торгівлі й розвитку (ЮНКТАД) Ізабель Дюрант.
Очікується, що туристичний сектор економіки буде відновлюватися найшвидше у таких країнах, як Франція, Німеччина, Швейцарія, Велика Британія й США. На думку експертів, навіть у розвинених країнах повного відродження іноземного туризму не слід очікувати раніше 2023 року.
Нагадаємо, Державне агентство розвитку туризму закликає українських готельєрів активніше вакцинуватися від COVID-19, адже це впливає на імідж України в туристичному світі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас