Експерт розповів, чому перенесли підвищення пенсій для українців старше 75 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чому перенесли підвищення пенсій для українців старше 75 років

Особисті фінанси
931
Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський заявив про те, що підвищення пенсійних виплат в Україні пенсіонерам старше 75 років на 400 гривень перенесли через брак незначної суми.
Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».
До речі, більше новин про пенсії і зарплати — в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
«Це вже не вперше переносять обіцяне для пенсіонерів старше 75 років підвищення пенсій на 400 грн. Я пам’ятаю, президент Зеленський обіцяв підвищити пенсії всім категоріям пенсіонерів ще в травні минулого року. Це мало відбутися з початку року, потім перенесли на 1 травня, зараз мали зробити 1 липня, але знову переносять на осінь і обіцяють, що це зроблять з 1 жовтня», — сказав він.
За словами експерта, пов’язано це з браком грошей у Пенсійному фонді.
«Чиновники називають суму — близько 2 млрд грн бракує на виплати цій категорії пенсіонерів. З іншого боку, я думаю, що сума невелика, могли б і виконати обіцянку перед старшою категорією пенсіонерів. Для держави це крапля в морі», — підкреслив він.
Павловський для порівняння нагадав, що на святкування Дня Незалежності влада запланувала витратити 5,5 млрд грн. За його словами, можна скоротити деякі статті держбюджету, щоб профінансувати підвищення пенсій.
Також експерт вважає, що подія матиме для влади політичні наслідки:
«Це найбільш вразлива старша група пенсіонерів… Ці люди найбільш активні і дисципліновані виборці, І якщо їм пообіцяла влада і не виконала, переносить кожен раз — зрозуміло, яке буде ставлення».
За матеріалами:
Хвиля
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас