В «Дії» стартує бета-тестування COVID-сертифікатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Дії» стартує бета-тестування COVID-сертифікатів

Особисті фінанси
562
У Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування «ковідних сертифікатів» у додатку «Дія».
Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.
«Мінцифри запускає реєстрацію на бета-тестування ковідних сертифікатів. Зареєструватися можна за посиланням сказано в повідомленні.
Бета-тестування ковідних сертифікатів про вакцинацію стартує вже 1 липня, усі тестувальники отримають доступ протягом 48 годин.
Хто може взяти участь у бета-тесті? Українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 (отримали 2 дози) на території України.
«Ваші відгуки допоможуть команді Мінцифри знайти недоліки та максимально швидко їх усунути перед проведенням оцінки сертифікатів згідно з вимогами ЄС», — кажуть у Мінцифри.
Як зазначається, Мінцифри налагодило ефективний процес між держустановами для швидкого створення та впровадження ковідних сертифікатів у «Дії», які допоможуть українцям повернутися до звичного життя. Ковідний сертифікат — це документ у «Дії», який буде підтверджувати ваш статус про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах.
Ковідні сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в «Дії». Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Це зручно, адже не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки. Також пізніше ковідний сертифікат можна буде згенерувати після негативного результату ПЛР-тестів або якщо ви нещодавно перехворіли на COVID-19.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас