У МОЗ повідомили, які країни визнають українські паспорти вакцинації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ повідомили, які країни визнають українські паспорти вакцинації

Особисті фінанси
1277
Україна попередньо домовилася з Євросоюзом про синхронізацію сертифікатів вакцинації від коронавірусу, однак з іншими країнами, зокрема з США та Ізраїлем, необхідно домовлятися окремо.
Про це в ефірі телеканалу Україна 24 розповів заступник голови МОЗ Ярослав Кучер.
До речі в телеграм-каналі Finance_ukr ми також часто пишемо про цікаві туристичні маршрути, ціни на авіаквитки та особливості в’їзду в різні країни. Тож підписуйтесь і завжди отримуйте актуальну інформацію!
«Ми плануємо наступного місяця запускати через додаток „Дія“ саме видачу сертифіката для людей, які отримали дві дози вакцини. Я отримав другу, протестував видачу міжнародного свідоцтва на собі, причому робив це в різних місцях, щоб перевірити, як це працює. Непогано працює», — сказав він.
За його словами, Дія буде синхронізована з системою E-Health. На кордоні з ЄС потрібно буде показати прикордоннику QR-код. Він просканує його і перевірить наявність сертифіката.
Паралельно триває розробка сертифікатів для тих, хто вже перехворів.
«З ЄС буде домовленість, ми є у всіх робочих групах, ми вже навіть обмінялися відповідними ключами для перевірки правильності та актуальності виданих сертифікатів, ми протестували деякі речі. Але з Ізраїлем, США та іншим країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо. І цей процес вже триває, цим займається МЗС. Сертифікат діятиме стільки ж, скільки в Європі. Там є три терміни. Наступного тижня вже буде фіналізовано нормативний документ, який це регулюватиме. Щоб не було ніяких спекуляцій, то ми поговоримо про це вже у вівторок», — сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • На Кіпрі з 1 липня не вимагатимуть негативний результат тесту на коронавірус (COVID-19) та самоізоляцію від вакцинованих подорожувальників з України.
  • Китайська компанія Sinovac поставить в Україну ще 5,325 млн доз вакцини Coronavac від коронавірусу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас