Рада схвалила закон про в'язницю за брехню у деклараціях з пропозиціями Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила закон про в'язницю за брехню у деклараціях з пропозиціями Зеленського

Казна та Політика
536
Верховна Рада ухвалила законопроект №4651 про повернення в’язниці за брехню у деклараціях з пропозиціями Президента Володимира Зеленського. Раніше глава держави ветував цей документ.
За документ проголосували 315 парламентарів.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
Підкреслимо, з закону виключили суперечливе положення, згідно з яким відомості про об’єкти декларування, які перебувають у володінні або користуванні члена сім’ї декларанта, зазначаються лише у разі, якщо член сім’ї подав такі відомості суб’єкту декларування у будь-якому вигляді.
Зеленський підкреслював, що ця норма дозволила б переписувати дорогі машини, квартири, наприклад, на члена сім’ї, який нібито відмовиться надати декларанту документи про це майно. І дозволить уникнути кримінальної відповідальності.
Глава держави вніс до документу ще одну правку. Він доповнив норму про те, що умисне неподання е-декларації карається штрафом від 2500 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, словами “або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі строком на один рік”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас