Укрaїнцям «75+» перенесли підвищення пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрaїнцям «75+» перенесли підвищення пенсії

Особисті фінанси
1179
З 1 липня 2021 року українцям, які старше 75 років, мали збільшити пенсійні виплати. Але перерахунок перенесли на жовтень поточного року.
Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.
До речі, у телеграм-каналі Finance.ua ми пишемо про зарплати, пенсії та інші види соцдопомоги. Там же навчаємо не платити зайвого. Не забудьте підписатися! 🤫
За її словами, відстрочка перерахунку пенсій пов’язана з відсутністю ресурсу. Вона зазначила, що з жовтня планується збільшити виплати для зазначеної категорії пенсіонерів на 400 грн.
«На 1 жовтня ми це перенесли. Тоді у нас було недостатньо ресурсу. Але головне було зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму „75 плюс“. По 400 гривень всі отримають і будуть її отримувати щомісяця», — сказала Лазебна.
Крім того, в наступному році «і ці 500 гривень, які ми платимо 85-річним, і 400 гривень 75-річним не будуть знецінюватися». Вони будуть також підлягати індексації.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 липня в Україні через зміну прожиткового мінімуму для непрацездатних будуть перераховані пенсії. Це станеться автоматично, без необхідності відвідування Пенсійного фонду.
  • Ще на початку 2021 року Пенсійний фонд України (ПФУ) запустив власний застосунок для смартфонів і планшетів. Але багато українців досі не знають, як ним користуватися. Як побачити електронну пенсійну справу, отримати інформацію про страховий стаж та оформити пенсію через додаток — читайте за посиланням.
  • У поточному році українських пенсіонерів чекає ще п’ять етапів перерахунку пенсій. При цьому стільки ж разів Пенсійний фонд вже переглядав виплати.
За матеріалами:
znaj.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас