Постачальники газу почали публікувати ціни на липень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачальники газу почали публікувати ціни на липень

Енергетика
4305
Газопостачальні компанії почали публікувати розцінки на липень. Так, річна вартість практично не змінилися, вона коливається в межах 7,8 — 13,5 грн за кубометр. Ці тарифи компанії можуть змінювати тільки в бік зниження.
Про це повідомляє «Газправда».
В телеграм-каналі Finance_ukr ми розповідаємо, як можна економити на оплаті комунальних послуги. Підписуйтесь, щоб платити менше!
Зокрема, найдешевше газ за фіксованим тарифом пропонує «Агросинтез Трейдинг», продаючи ресурс по 7,8 грн за куб. м. Найвищу вартість встановили три обласні енергопостачальні компанії – Чернівецька, Житомирська та Херсонська. Вони продають газ по 13,5 грн за куб. м.
Не поміняв вартість в рамках тарифу «Річний» і «Нафтогаз», залишивши 7,96 грн за кубометр. А ось місячну пропозицію постачальник підняв на 10% – до 13,13 грн за куб. м.
Місячні пропозиції, які безпосередньо залежать від ситуації на ринку, в тому числі і європейському, від інших постачальників місцями зросли до 15 грн за куб. м.
Як стверджують експерти, газ на європейських біржах продовжує дорожчати, насамперед через сезонні фактори. Йдеться про високий попит, низькі запаси в сховищах, а також зловживання з боку «Газпрому», який штучно обмежує обсяги постачань до Європи.
За словами керівника Центру правової підтримки споживачів газу інформаційно-консультаційного центру «Газправди» Єлизавети Белей, цього тижня вартість газу на європейському хабі TTF досягла 13-річного максимуму — понад 30 євро за МВт-годину. Це близько $ 400 за 1000 кубометрів.
«З літа минулого року газ подорожчав у шість разів. Україна — невід’ємна частина європейського ринку газу, тому такі сезонні коливання впливають і на український ринок», — розповіла експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас