Мінцифра розширює перелік адмінпослуг у ЦНАП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифра розширює перелік адмінпослуг у ЦНАП

Казна та Політика
404
Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що скоро 5 мільйонів українців зі 165 громад зможуть отримувати всі необхідні послуги в модернізованих ЦНАПах — Дія.Центрах.
Про це йдеться у пресслужбі відомства.
«Зробити державу комфортним сервісом, людяним та зрозумілим — пріоритет Міністерства цифрової трансформації. Саме тому ми модернізуємо та розширюємо мережу ЦНАПів. Мінцифра вже відібрала 165 громад, які отримають 231 млн грн на розвиток ЦНАПів. Завдяки цьому 5 мільйонів українців зможуть користуватися зручними та сучасними держпослугами», — сказано в повідомленні.
Мінцифра розширює перелік адмінпослуг у ЦНАП
У межах субвенції відкриються понад 100 Дія.Центрів. Поступово вони з’являться по всій Україні.
«Перші вже працюють — у Житомирі та Нових Санжарах. Незабаром відкриємо в Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій областях. А у понад 50 Дія.Центрах запрацюють зони для підприємців із безоплатними консультаціями — Дія.Бізнес», — додали в міністерстві.
Також Мінцифри планує до 2024 року розбудувати мережу ЦНАПів до понад 3500. Нові точки доступу створюватимуть за двома ключовими критеріями: відстань має становити не більше 14 км, а час, витрачений на дорогу, — не більше 30 хвилин транспортом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас