МФК надала Запоріжжю 35 млн євро на платформу «розумне місто» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МФК надала Запоріжжю 35 млн євро на платформу «розумне місто»

Казна та Політика
368
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку виділяє Запоріжжю позику на суму 35 млн євро на впровадження платформи «розумне місто», включаючи модернізацію електротранспортної інфраструктури, придбання тролейбусів із автономним ходом і електробусів.
Повідомляє пресслужба IFC.
Стежте за економічними новинами в телеграм-каналі Finance_ukr. Там багато цікавої та корисної інформації.
Інвестиція складається з 33 млн євро з власного рахунку IFC та 2 млн євро у формі змішаного фінансування від Фонду чистих технологій, яка буде спрямована на підтримку адаптації міста до зміни клімату і поліпшення громадського транспорту.
«Проєкт є одним із ключових компонентів ширшої стратегії IFC щодо підтримки розвитку інфраструктури України, реалізації кліматичних ініціатив і відновлення економіки в постпандемійній період», — наголошується в пресрелізі IFC.
Фінансування забезпечить реконструкцію до 2 км доріг на одній із центральних вулиць міста, а також придбання тролейбусів і електробусів. Крім того, будуть встановлені інформаційні табло з даними про умови дорожнього руху.
За цей рахунок буде розгорнута муніципальна інфраструктура «розумного міста» для оптимізації управління дорожнім рухом та забезпечення моніторингу у режимі реального часу тиску в трубопроводах тепло- і водопостачання.
Над підготовкою проєкту Запорізька міськрада працювала в партнерстві з IFC та Федеральним міністерством фінансів Австрії і Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO).
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас