Суд призупинив дію спецмита на білоруські автобуси і вантажівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд призупинив дію спецмита на білоруські автобуси і вантажівки

Казна та Політика
354
Окружний адміністративний суд Києва ухвалою від 6 травня призупинив дію спеціального мита на імпорт автобусів, вантажних і спецавтомобілів з Білорусі.
Рішення про введення мита прийняла у квітні міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) України. ТОВ Торговий дім Маз-Україна подало позов проти комісії, в якому просить визнати її рішення протиправним та нечинним з моменту прийняття.
Компанія також подала заяву про забезпечення позову, в якій попросила призупинити дію спецмита. Суд задовольнив заяву.
«Зупинити дію рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі в частині запровадження спеціального мита щодо імпорту в Україну товару походженням із Республіки Білорусь, які імпортуються Товариством з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Торговий дім Маз-Україна», — йдеться в ухвалі.
Нагадаємо, що у квітні Україна ввела спеціальне мито на імпорт автобусів, вантажних і спецавтомобілів з Білорусі в розмірі 35% від митної вартості. В останні роки Білорусь поставляла велику частину тролейбусів і автобусів до міст України, хоча для українських виробників білоруський ринок закритий.
У відповідь на це Білорусь в травні на шість місяців запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерських виробів, шоколаду, соків, пива, деревно-стружкових і деревно-волокнистих плит, скляних ампул, сільгосптехніки для посіву, пральних машин і меблів. Торгпред України Тарас Качка зазначив, що це рішення означає фактично ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі і є необгрунтованим і дискримінаційним.
В Європейській Бізнес Асоціації заявляли, що, хоча плата за ліцензію незначна, їх неможливо отримати, адже білоруська сторона їх взагалі не видає.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас