Більш ніж третина українців вважають, що закон про деолігархізацію змінить вплив олігархів на країну - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більш ніж третина українців вважають, що закон про деолігархізацію змінить вплив олігархів на країну - опитування

Казна та Політика
568
Ухвалення закону про деолігархізацію дозволить змінити вплив олігархів на країну, вважають 32,8% опитаних українців. З них 22,9% впевнені, що вплив зміниться не сильно, 9,9% – сильно.
Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного 17-18 червня 2021 року соціологічною компанією Active Groupe.
Водночас 18,2% опитаних впевнені: вплив олігархів не зміниться, 4,7% вважають, що сильно зросте, а 3,2% вважають, що вплив зросте, але незначно. При цьому 41,1% респондентів вагалися з відповіддю.
При цьому 40,9% опитаних зізналися, що не знають про те, що в Україні готується закон про деолігархізацію, 38,4% відповіли, що чули, і лише 20,7% знають про підготовку закону.
Опитування проводилося серед осіб старше 18 років по всій Україні за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму методом інтерв’ю. Всього було опитано 1200 респондентів. Теоретична похибка становить від 2,9% при 50% відповідей до 1,7% при 10% і 90% відповідей.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів. У законопроєкті роз’яснюється, хто такий бенефеціар, засоби масової інформації, контролер, пов’язана особа.
  • Заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук анонсувала напрацювання ще семи законопроєктів у рамках деолігархізації. За її словами, зараз в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас