Податковий комітет Ради підтримав ініціативу уряду підвищити податки українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий комітет Ради підтримав ініціативу уряду підвищити податки українцям

Казна та Політика
3095
Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№ 5600) і рекомендував його до розгляду Верховною Радою.
Підтримали законопроект 18 народних депутатів, 9 утрималися, ще троє виступили проти.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
Крім того, народні депутати проголосували за скорочений розгляд документу після першого читання, що знижує можливість його детального розгляду та оцінки впливу на економіку.
У цьому проекті йдеться про підвищення податків і зборів фактично для всіх галузей. Так, підвищаться акцизи на алкогольні напої та тютюнові вироби, з 2 га до 0,5 га зменшується розмір ділянок для ведення особистого сільського господарства, продаж продукції з яких не обкладаються податком на доходи фізосіб.
Також підвищуються податки для операторів мобільного зв’язку, та цілий ряд екологічних зборів, причому подекуди відразу втричі.
Нагадаємо, раніше проти ухвалення цього законопроекту виступило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), заявивши, що проект має корупціогенні фактори, тож він має бути суттєво допрацьований.
Згідно з повідомленням НАЗК, при підготовці проекту № 5600 зафіксовані порушення процедури проведення громадського обговорення. Також документ не був оприлюднений на офіційному веб-сайті розробника, всупереч загальним принципам відкритості та прозорості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас