Родстер Mazda Miata MX-5 отримає електромотори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родстер Mazda Miata MX-5 отримає електромотори

Технології&Авто
416
Mazda підтвердила, що наступна Miata MX-5 буде електрифікована, але чи буде це гібрид чи електрокар, поки не відомо.
Автомобіль точно стане важчим і, швидше за все, виявиться саме гібридом.
«Mazda прагне електрифікувати MX-5 Miata, щоб до 2030 року всі моделі були електрифіковані. Ми будемо старанно працювати над тим, щоб зробити його легким, доступним, відкритим двомісним спортивним автомобілем, що відповідає потребам клієнтів», — відзначили в компанії.
Стратегія Mazda з виробництва електромобілів включала план глобальної електрифікації до 2030 року, але це не означає автоматично лінійку чисто електричних транспортних засобів. Mazda націлена на портфель електромобілів у розмірі 25 відсотків, а решта 75 відсотків — це гібриди, що використовують комбінацію електроенергії та потужності внутрішнього згоряння.
Таким чином, якщо MX-5 збережеться після 2030 року, за словами самої Mazda, це буде або гібрид, або електромобіль.
Коли керівники Mazda запитали про це прямо, відповідь була передбачувано ухильною. Було підтвердження, що Miata входить в сферу дії плану з електрифікації Mazda, але характер електрифікації залишився відкритим.
Сьогодні на вулицях, безумовно, є електричні родстери, але мала вага Miata стала особливістю автомобіля. Акумулятори додають вагу, тому незалежно від того, чи буде майбутнє авто гібридним чи повністю електричним, більш важка Miata здається майже неминучою.
У теорії, гібридна Miata здається ймовірним вибором в порівнянні з електромобілем. 75 відсотків лінійки Mazda 2030 будуть пропонувати гібридну потужність, і, хоча комбінована трансмісія додає вагу, вона буде не такою великою, як повністю електрична. Це також залишає Mazda деякий простір для маневру, щоб створити новий електричний родстер і просунути MX-5 далі в майбутнє.
З іншого боку, враховуючи, що Miata має невелику частку загальних продажів Mazda, електрична версія могла б краще підходити для групи 25%.
Раніше представники Mazda підтвердили: новий компактний кросовер MX-30 буде продаватися в США з роторним двигуном. Крім цього компанія поставить на ринок повністю електричну версію авто.
У компанії підтвердили, що найближчим часом на ринку США повинна з’явитися повністю електрична і гібридна версії MX-30 з роторним двигуном. Зараз гібридну MX-30 продають в Японії, але в якості ДВЗ там використовується класичний чотирициліндровий бензиновий мотор.
Очікується, що повністю електрична і роторно-гібридна версії авто з’являться вже наступного року.
Запас ходу електрокара MX-30 складе всього близько 200 км, тому більш підходящою для американців буде саме гібридна версія авто з роторним мотором.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас