Розікрали 20 мільйонів. СБУ заявила про викриття «схем» в Держрибагентстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розікрали 20 мільйонів. СБУ заявила про викриття «схем» в Держрибагентстві

Кримінал
302
Служба безпеки повідомила про викриття корупційних схем у Держрибагентстві, які завдали державі збитків на суму у 20 мільйонів гривень.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
«Служба безпеки України виявила масштабну корупцію у підрозділах Державного агентства рибного господарства. За попередніми оцінками, злочинні дії чиновників завдали державі збитки на понад 20 мільйонів гривень», — йдеться у повідомленні.
За словами правоохоронців, усі викриті корупційні схеми побудовані на фіктивних договорах, які укладали підпорядковані Агентству підприємства.
«Встановлено, що угоди існували лише на папері, а до їхнього впровадження у життя ніхто не переходив», — зазначили в СБУ.
Виявлені корупційні схеми були пов’язані із фіктивним використанням водойм та їхнім зарибленням, будівництвом на території Київської області підприємства з вирощування рибних біоресурсів, а також збитковою передачею у фрахт судна «Таманський».
«У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями здійснення злочинної діяльності. Під час них вилучено документи, які підтверджують протиправний характер діяльності фігурантів», — додали у Службі безпеки.
Правоохоронці кваліфікували дії зловмисників за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про оголошення підозри організаторам і співучасникам злочинів.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас