Приватизація банків: міністр фінансів розповів про плани на державні фінустанови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизація банків: міністр фінансів розповів про плани на державні фінустанови

Казна та Політика
335
Приватизувати державні банки у 2021 році є нереальним завдання. Аби знайти покупця на ПриватБанк, треба поділити його на «поганий і хороший».
Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю Forbes.ua.
«Приватизувати банки в цьому році не реально. Стратегія державних банків передбачає скорочення частки держави в банківському секторі до 25% до 2025 року. Для цього достатньо продати ПриватБанк», — сказав він.
За словами міністра, єдиним питанням щодо продажу ПриватБанку є наявність достатньої кількості учасників, щоб отримати справедливу ціну.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
«Опісля можна говорити про залучення радників. І треба розділити банк на „поганий“ і „хороший“, інакше не знайдемо інвестора — у нас є проблемний попередній власник», — продовжив він.
Також Марченко розповів, що Укрексімбанк залишається державним, аби підтримувати вітчизняний експорт. У Мінфіні сподіваються, що він буде прибутковим у цьому році й не потребуватиме додаткових коштів в капітал.
Також тривають перемовини з ЄБРР щодо участі в капіталі Ощадбанку, а в січні було підписано договір між Укргазбанком та Міжнародною фінансовою корпорацією про входження в капітал шляхом конвертації кредиту.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас