В Естонії розробили перший у світі безпілотний автомобіль на водневому паливі (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії розробили перший у світі безпілотний автомобіль на водневому паливі (фото)

Технології&Авто
363
Естонський стартап Auve Tech, що спеціалізується на розробці та виробництві автономних транспортних систем, і Тартуський університет розробили перший у світі безпілотний водневий автомобіль.
Як повідомляється в офіційному прес-релізі університету, шаттл вже проїхав свої перші випробувальні кілометри, пройшов випробування Департаменту шосейних доріг Естонії, отримав допуск до доріг загального користування і вже 5 липня виїде на вулиці Тарту.
Про важливі новини для технологій ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Шестимісний безпілотник позиціонується як транспортний засіб «останньої милі». Як і інші автономні ТЗ стартапу Auve Tech, він здатний самостійно пересуватися по відкритих та закритих територіях. При цьому знаходження оператора у салоні шаттла не обов’язкове. Ним можна управляти дистанційно з віддаленого центру управління.
В Естонії розробили перший у світі безпілотний автомобіль на водневому паливі (фото)
Шаттл укомплектований низькотемпературними водневими паливними елементами, розробленими інженерами університету Тарту.
«Водень, виробляємий паливними елементами, діє як джерело енергії в автомобілі, і єдиними побічними продуктами являються чиста вода та тепло. Швидка зарядка автомобіля дозволяє збільшити кількість робочих годин, підвищуючи ефективність та надаючи можливість інтегрувати автономний транспорт в наше повсякденне життя», – цитує прес-служба університету генерального директора Auve Tech Йоханнеса Моссова.
На його думку, розроблений спільно з ученими Тартуського університету водневий безпілотник стане екологічно чистою альтернативою особистим автомобілям.
За матеріалами:
Autogeek
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас