У Чернівцях на 70% підняли тариф на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чернівцях на 70% підняли тариф на тепло

Особисті фінанси
1186
У Чернівцях на засіданні виконкому проголосували за новий тариф на теплопостачання, який зросте в середньому на 70%.
Про це повідомляє КП «Чернівцітеплокомуненерго» на сторінці у Facebook.
«Щойно виконавчий комітет Чернівецької міської ради проголосував за встановлення нового тарифу на виробництво, транспортування та послугу з постачання теплової енергії на опалюваний період на 2021−2022 роки. Тариф зміниться у вищу сторону. Орієнтовно на 70%», — йдеться у повідомленні.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
На підприємстві зазначають, що зростання тарифу на тепло зумовлено двома основними причинами — понад 3 роки в Чернівцях тариф не змінювався і був найнижчим по всій країні, а за цей час вартість газу й електроенергії зросла в кілька разів, змінився також розмір мінімальної зарплати.
«Фактично теплокомуненерго зобов’язали продавати послугу дешевше, аніж закуповувались газ та інші речі, необхідні для виготовлення та доставляння тепла», — додали у Чернівцітеплокомуненерго.
Також там додали, що для споживачів без лічильників вартість будуть розраховувати в залежності від типу будинку та його стану.
«До початку опалювального сезону незалежна проєктна організація подасть норми розрахунку витрат гігакалорії тепла на квадратний метр до теплокомуненерго, а підприємство надасть їх на затвердження виконкому. Після цього обов’язково повідомить таких споживачів», — уточнили на підприємстві.
Крім того, мешканцям будинків, у яких не утеплені стіни, покрівля і вікна, порекомендували скористатися програмами утеплення та модернізації, в яких передбачене співфінансування з міського бюджету або банків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас