Toyota навчила роботів відрізняти предмети від їх відображень (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota навчила роботів відрізняти предмети від їх відображень (відео)

Технології&Авто
292
21 червня науково-дослідний інститут Toyota продемонстрував свої нові досягнення в галузі робототехніки, спрямовані на вирішення складних завдань в домашніх умовах.
Інженери інституту змогли навчити роботів діяти в складних ситуаціях, які збивають з пантелику більшість машин, включаючи розпізнавання прозорих і дзеркальних поверхонь, а також реагування на них в різних обставинах.
Свої досягнення компанія продемонструвала у відео, в якому робот робить селфі, знімаючи своє відображення на дзеркальній поверхні.
Представники науково-дослідного інституту Toyota заявляють, що їхньою метою є створення роботів, що розширюють можливості людини, а не замінюють людські здібності.
За словами представників Інституту, навчання роботів хатньої роботи є нетривіальним завданням, оскільки всі будинки обставлені індивідуально, що створює певні труднощі для машин, що працюють за шаблонами.
У той час як людина без проблем відрізняє об’єкт від його відображення, прозорі і світловідбиваючі предмети часто збивають сучасних роботів з пантелику. Оскільки більшість машин запрограмовані так, щоб реагувати на об’єкти та геометрію без урахування контексту, їх взаємодія зі скляним столом, підлоговим дзеркалом, блискучим тостером або прозорою чашкою можуть мати неприємні наслідки.
Для вирішення цієї проблеми інженери науково-дослідного інституту Toyota розробили новий метод навчання, що дозволяє роботам сприймати тривимірну геометрію сцени, а також виявляти об’єкти і поверхні. Такий підхід також усуває необхідність у трудомісткому, дорогому або непрактичному зборі та маркуванні даних.
Незважаючи на те, що систему не можна назвати ідеальною, оголошення науково-дослідного інституту Toyota знаменує величезне досягнення для всієї робототехніки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас