Moody's передбачило падіння фондового ринку США на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's передбачило падіння фондового ринку США на 20%

Фондовий ринок
695
Фондовий ринок США може втратити до 20% вартості. Причина в тому, що Федеральна резервна система (ФРС) ухвалила рішення скоротити підтримку економіки.
Про це заявив головний економіст агентства Moody’s Analytics Марк Занді телеканалу CNBC.
За словами Занді, акції на фондовому ринку США впадуть на 10-20%. Через різке зростання цін навесні 2020 року позиції власників акцій (інвесторів) стали уразливими. Тому, як тільки ФРС почне пригальмовувати американську економіку, на фондовому ринку почнуться проблеми.
Видання Markets Insider відзначило, що заяви Занді прозвучали на тлі масштабного розпродажу на фондовому ринку США 18 червня, який максимально обвалив індекс Доу-Джонса з жовтня 2020 року. Ситуацію погіршили коментарі глави ФРС Сент-Луїса Джеймса Булларда телеканалу CNBC про те, що цілком ймовірно підвищення облікової ставки через інфляцію.
Занді припустив, що через такі дії ФРС корекція вже могла розпочатися. Підвищення процентних ставок зробить прибуток по акціях менш привабливим, оскільки високі ставки знижують вартість майбутніх доходів компаній.
Нагадаємо, незадовго до цього відомий інвестор Майкл Бьюррі заявив, що побоюється за ринок, оскільки на ньому виріс «велика спекулятивна бульбашка». Він із 2019 року попереджав, що безконтрольні інвестиції в індексні фонди лише роздмухують ціни на облігації та акції аналогічно 2008 року, коли сталася масштабна економічна криза.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас