ДФС провела обшуки в «Київпастрансі» через ухилення від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС провела обшуки в «Київпастрансі» через ухилення від сплати податків

Кримінал
247
Державна фіскальна служба провела обшуки в КП «Київпастранс» за фактами ухилення від сплати податків та привласненя бюджетних коштів.
«Співробітники ГУ ДФС у м. Києві в рамках досудового розслідування кримінального провадження викрили службових осіб одного із комунальних підприємств КМДА в ухиленні від сплати податків, привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем», — йдеться у повідомленні.
Про важливі новини ми оперативно повідомляємо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Що виявила ДФС? Правоохоронці встановили, що службові особи КП «Київпастранс», діючи за попередньою змовою із службовими особами відокремленого підрозділу комунального підприємства «Київпастранс» — «Дирекція по будівництву та утриманню об’єктів транспорту та допоміжної інфраструктури» та іншими суб’єктів господарської діяльності (СГД), зокрема із ризиковими та транзитними суб’єктами підприємницької діяльності, протягом 2020 року привласнили бюджетні кошти при проведенні робіт з реконструкції трамвайної лінії. Загальна вартість робіт склала понад 80 мільйонів гривень, значна частина яких було привласнено.
Крім того, встановлено, що ряд осіб, використовуючи реквізити «ризикових» СГД, вчинили пособництво службовим особам одного із товариств в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.
ДФС провела обшуки в «Київпастрансі» через ухилення від сплати податків
За результатами обшуків виявлено та вилучено фінансово-господарську документацію КП «Київпастранс» та комп’ютерну техніку. Вищезазначені документи після завершення їх огляду будуть визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас