В Україні перевірять якість мобільного зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перевірять якість мобільного зв'язку

Казна та Політика
426
В Україні проведуть моніторинг якості мобільного зв’язку для забезпечення всієї країни інтернетом. Перевірка розпочнеться у вересні.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
«Разом з партнерами запускаємо моніторинг якості мобільного зв’язку. Це допоможе відстежувати та покращувати якість інтернету по всій країні. Знаходити проблемні ділянки або ділянки, які взагалі без зв’язку, і покривати їх належним інтернетом. Завдяки цьому ми зможемо забезпечити однаково якісну мережу жителям і маленького селища, і великого міста», — написав Федоров.
Він зазначив, що перевірка буде сприяти зростанню конкуренції між операторами, що означатиме покращення послуг для людей та розвиток мережі.
«Результат моніторингу можна буде глянути в режимі реального часу — на дашборді. Буде інформація про проблемні точки в селах, містах, а також на дорогах. До 2024 року плануємо покрити 95% українських доріг і населених пунктів якісним швидкісним інтернетом», — додав міністр.
Він пояснив, що таким чином Мінцифра спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), та Українським державним центром радіочастот (УДЦР) реалізовує Урядову програму з моніторингу якості мобільного зв’язку.
Моніторинг стартує у вересні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас