Tesla створила суперкомп'ютер, на якому навчатимуть автопілоти електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla створила суперкомп'ютер, на якому навчатимуть автопілоти електромобілів

Технології&Авто
479
Компанія мільярдера Ілона Маска Tesla продемонструвала новий суперкомп’ютер власної розробки. Його задіють в роботі нейромереж, які відповідають за навчання автопілотів компанії водінню.
Про це повідомило видання Electrec.
Компанія вже давно приділяє велику увагу питанню посилення обчислювальних потужностей. Вони потрібні, щоб керувати програмним забезпеченням і навчати безпілотні автомобілі компанії.
Новий суперкомп’ютер за потужністю претендує на п’яте місце у світі, заявив директор зі штучного інтелекту Tesla Андрій Карпати. Суперкомп’ютер буде аналізувати весь масив даних, який зібрали безпілотники автомобілів Tesla — це архів розміром в 1,5 петабайта (ПБ) інформації.
Tesla створила суперкомп'ютер, на якому навчатимуть автопілоти електромобілів
Машина складається з 720 вузлів, в кожному з яких 8 графічних процесорів Nvidia A100 (5760 в цілому), їх обчислювальна потужність оцінюється в 1,8 екзафлопс. Сховище даних суперкомп’ютера може містити до 10 ПБ зі швидкістю обміну даними в 1,6 терабайта (ТБ) в секунду. Загальна пропускна здатність — до 640 терабіт (Тбіт) в секунду.
Нагадаємо, останні кілька років компанія працює над створенням суперкомп’ютера Dojo. Презентована компанією машина — це лише проміжний етап на шляху до нього потужністю в третину від передбачуваних характеристик Dojo.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас