General Motors збільшить інвестиції в електричні й автономні автомобілі до $35 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors збільшить інвестиції в електричні й автономні автомобілі до $35 млрд

Фондовий ринок
176
Найбільша автомобільна корпорація США General Motors має намір витратити на новий транспорт на 30% більше, ніж збиралася в минулому листопаді. І на 75% більше, ніж спочатку, до пандемії. Додаткові кошти підуть на збільшення виробництва електромобілів і розробку технологій елементів живлення, в тому числі на будівництво двох нових акумуляторних заводів у США.
Про це повідомляє CNBC.
Сума в $35 млрд здається величезною для галузі, яка поки що займає лише невелику частку ринку автомобілів. Незважаючи на швидке зростання продажів за останні кілька років, електромобілі все ще залишаються нішевим продуктом, котрий займав 2% ринку нових машин і 1% від всіх легкових автомобілів, пікапів, позашляховиків і мінівенів на дорогах.
«Ми спостерігаємо особливо хорошу реакцію і позитивний відгук на наші електромобілі», – заявила глава General Motors Мері Барра в бесіді з журналістами CNBC.
Однак General Motors твердо вірить в те, що продажі в найближчі роки злетять завдяки новим пільгам та знижкам, які обговорюються в уряді США. Компанія бачить себе в перспективі найбільшим виробником електротранспорту в Північній Америці.
На початку року GM оголосила про скорочення виробництва автомобілів з ДВЗ на території США до 2025 року, а до 2035 року обіцяла повністю перейти на випуск тільки електричних моделей машин і електричного роботизованого транспорту.
До того ж до 2025 року компанія збирається випустити відразу 30 нових моделей електромобілів, дві третини яких будуть доступні в Північній Америці. Їх будуть виробляти всі бренди корпорації, включаючи Cadillac, Buick, GMC і Chevrolet, в різних цінових категоріях.
Поки що у GM є тільки електричні Chevy Bolt і Chevy Bolt EUV. Hummer EV і Hummer EV SUV з’являться в цьому році, а за ними – Cadillac Lyriq і Celestiq. Також компанія збирається випускати електричний пікап Chevy Silverado.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас