607 млн людей у світі не включені до фінансової системи, — Mastercard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

607 млн людей у світі не включені до фінансової системи, — Mastercard

Фінтех і Картки
362
Україна досить активно сприймає діджитальні технології. На платіжному ринку відбулася ціла революція, що була спричинена інтеграцією із девайсами Apple.
Про це розповіла віцепрезидент у работі з клієнтами Mastercard в Україні та Молдові Ганна Онищенко під час Форуму «Stable Ukraine: Economy against Covid».
У результаті цієї революції в Україні ми маємо таку статистику:
  • 51% безготівкових оплат — NFC або онлайн. Тобто це оплати із картки, яка токенізована до мобільного або іншого девайсу, або операція в електронній комерції;
  • 46% безконтактних оплат — NFC.
Про важливі новини фінтеху ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Там же навчаємо не платити зайвого. Приєднуйтесь! 🤫
«Кожна друга з оплат в Україні – це цифрова оплата. Також хочу зазначити, що за даними Нацбанку, у 1 кварталі цього року кожна 9 із 10 транзакцій — безготівкова, тобто вони відбуваються для того, щоби щось сплатити, а не для отримання паперових грошей», — зазначила експертка.
За її словами, більша половина оплат українців свідчить про розвиток їхньої цифрової електронної поведінки.
Також експертка зазначила, що Україна посідає почесне місце у трійці європейських країн щодо оплат натільними пристроями (фітнес-годинники, смарт-браслети та інші девайси).
607 млн людей у світі не включені до фінансової системи, — Mastercard
«46% в оплаті через NFC у безконтакті свідчать про те, що ми більш ніж у два рази вище, ніж деякі розвинені ринки Європи, зокрема Німеччини, Польщі та Швеції», — розповіла Ганна Онищенко
Щодо пропозиції діджитальних банків варто зазначити, що необанків, тобто банків, що є лише у діджитальному просторі, є дуже багато. Mastercard співпрацює із 60 такими діджитал-банками у всій Європі. До слова, 62% європейців розглядають перехід від фізичного банкінгу в діджитал.
Потенціал у розвитку. Онищенко зазначила, що потенціал полягає у тому, що в Україні, як і у світі, велика кількість клієнтів потребують бути включеними до фінансової системи. 607 млн людей у світі вже є долученими до діджиталу через смартфон, але не є включеними у фінсистему загалом.
Крім того, 50% малого і середнього бізнесу не мають можливостей і продуктів для безготівкової оплати товарів і послуг, що вони надають.
«Це надає нам інформацію для роздуму. За дослідженнями, майже третина українців знаходяться поза фінансовою системою, тобто не мають рахунків у банках. Вони обходяться у своєму житті без звичних для нас фінансових речей і рішень. Однак 60% українців мають смартфони, тобто це такий стиглий фрукт, який низько висить: за допомогою тих рішень, які пропонуються на платіжному ринку, їх можна долучити до фінансової системи», — підсумувала Онищенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас