Світовий ринок нерухомості: рекордні ціни за 13 років і великий попит на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок нерухомості: рекордні ціни за 13 років і великий попит на житло

Нерухомість
11243
Через обмежену пропозицію та зростаючий попит ціни на житло в усьому світі різко досягли рекордного рівня за 13 років. Це викликає побоювання з приводу того, як довго цей ринок залишиться в подібному «розпеченому» стані, пише CNN Business.
Що відбувається. Фактично це підтверджує і глобальний індекс цін на житло від МВФ, який стежить за ситуацією на ринку житла в 57 країнах. Індекс вже перевершив попередній пік 2008 року.
Oxford Economics також підрахував, що в багатьох великих країнах ціни на житло піднялися більш ніж на 10% в річному обчисленні.
Новини про нерухомість і вартість «квадратів» ми часто публікуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь! 🤫
Ажіотаж відбувається і з акціями цього сектору. Біржовий фонд iShares, що стежить за житловою нерухомістю, в цьому році зріс на 23%, значно випередивши широкий індекс S&P 500. Акції американських компаній, які будують квартири і будинки, таких як AvalonBay Communities і Invitation Homes, зросли на 31% і 26% відповідно.
Яку нерухомість купують? Заміські будинки і дачі користуються не меншим попитом, ніж міська житлова нерухомість. Згідно зі звітом Національної асоціації ріелторів США (NAR), в 2020 році обсяг таких продажів зріс на 16% в порівнянні з попереднім роком. Ця тенденція перейшла також на 2021 рік: продажі зросли на 33% порівняно з минулим роком аж до квітня.
54% житлових будинків були продані за ціною, що перевищує ціну їх пропозиції, що є рекордним показником.
За цими цифрами стоять шалені факти: для того щоб придбати житло, клієнти готові піти практично на все. Наприклад, запропонувати на $ 1 млн більше від заявленої ціни або заплатити клієнтам-конкурентам сотні тисяч доларів, щоб вони відкликали свої заявки.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас