Як внести техпаспорт у «Дію» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як внести техпаспорт у «Дію»

Особисті фінанси
3219
Додаток електронних держпослуг «Дія» має автоматично відображати документи водія — права і техпаспорт на авто. Але не у всіх автолюбителів вийшло «загнати» в систему техпаспорти. Проблеми виникають у тих, хто отримував документи раніше 2013−2014 років. Їхні дані просто пройшли повз держреєстрів. При цьому оформити електронні документи можна вручну.
Про це розповів віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та інтерв’ю «Сьогодні».
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
«Електронний реєстр транспортних засобів почав створюватися в 2013—2014 році. Тоді кинули клич всім центрам МВС, щоб вони інтегрували до цієї системи всі реєстри, які раніше вели в паперовому вигляді або в інших електронних системах. Але під час інтеграції сталася неймовірна кількість помилок. Якщо немає даних в „Дія“ — це означає, в що реєстрі немає вашого авто. Тобто ви їздите на автомобілі, але держава його не бачить. Якщо щось трапиться з автомобілем, ви ніяк не доведете, що він у вас був», — пояснив Федоров.
Він уточнив, що всі нові техпаспорти одразу з’являються в системі.
Федоров рекомендує всім водіям, у яких техпаспорта не відображаються в «Дії», пройти верифікацію. Це робиться через безкоштовний сервіс — «Кабінет водія» на сайті МВС.
Для цього потрібно:
  • авторизуватися через BankID або через електронний підпис;
  • сфотографувати техпаспорт і відправити його.
Команда, яка проводить верифікацію, внесе дані в реєстр.
«Конверсія верифікації дуже висока… Приблизно 70 документів зі 100 додають до реєстру. А по решті потрібно прийти фізично. Але цей відсоток з кожним вдень все менше і менше», — додав Федоров.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас