Samsung протестувала можливості 6G-системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung протестувала можливості 6G-системи

Технології&Авто
247
В рамках Міжнародної конференції з комунікацій IEEE 2021 Samsung в партнерстві з Каліфорнійським університетом в Санта-Барбарі продемонструвала прототип системи бездротового зв’язку 6G. Фахівці розповіли про потенційний вплив терагерцового діапазону на розвиток мобільних мереж шостого покоління.
Представлений прототип складається з 16-канальних модулів передавача і приймача з фазованими антенними гратами, керованих КМОН (комплементарна структура метал-оксид-напівпровідник), RFIC (радіочастотні інтегральні схеми) і основного блоку, який генерує сигнали зі смугою пропускання 2 ГГц і швидким адаптивним формуванням променя.
Для створення такого пристрою потрібен був точний алгоритм калібрування цифрового формування променя, що дозволяє створювати вузькі промені з високою точністю напрямку і з великим посиленням. Як результат, в ході випробувань системи вдалося домогтися пропускної здатності 6,2 Гбіт на відстані 15 метрів з адаптивним управлінням променем на терагерцовюй частоті (140 ГГц).
За запевненнями фахівців, діапазон терагерцових частот являє собою величезний спектр з десятками можливих широкосмугових каналів з гігагерцовими смугами. Завдяки цьому пікова швидкість передачі даних в мережах 6G може бути в 50 разів вищою, ніж в 5G, а затримки на радіочастоті зменшаться до однієї десятої секунди.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас