Субсидії по-новому: що робити, якщо у квартирі прописаний безробітний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії по-новому: що робити, якщо у квартирі прописаний безробітний

Казна та Політика
2158
З 1 травня 2021 року надання житлових субсидій в Україні відбувається по-новому.
Про це нагадують у Міністерстві соціальної політики.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
Там пояснили, що рішення про призначення субсидії без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих (якщо наприклад у квартирі зареєстрована безробітна особа, яка там не мешкає), приймаються на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та/або офіційних документів, які підтверджують, що особи за адресою домогосподарства не мешкають.
Також у міністерстві зазначили, що форми заяви про призначення та надання житлової субсидії і декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, передбачають підписання заявником зазначених документів (в незалежності від того подаються вони в паперовому чи електронному вигляді), оскільки тим самим заявник засвідчує власне розуміння відповідальності за недостовірно наданні дані, а також низки обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії.
Коли можна записатися в чергу на подачу документів для оформлення субсидії?
Відповідно до рішення Уряду від 19 травня (постанова Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 № 505) цього року встановлено, що розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:
  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання особам, які орендують житлові приміщення на підставі договору найму; індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщеним особам;
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.
Питання черговості відвідування ЦНАПів, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, виконкомів вирішується на місцях.
При цьому, при поданні заяви з необхідними документами в будь-який місяць з травня по вереснь 2021 року, призначення житлової субсидії відбувається з травня 2021 року.

Як зараз отримати субсидію на житлово-комунальні послуги 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас