Канадський стартап розробив портативний вітрогенератор для мандрівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадський стартап розробив портативний вітрогенератор для мандрівників

Технології&Авто
1205
Канадський стартап розробив компактний мобільний вітрогенератор для активних мандрівників.
Turbine Wind Charge представила компанія Shine.
У складеному вигляді вітрогенератор являє собою один блок торпедоподібної форми довжиною 35 і діаметром 10 см, який важить 1,3 кг. Всього за дві хвилини розкладаються три лопаті, що утворюють ротор діаметром 60 см, і опора висотою 91,4 см, що фіксується за допомогою розтяжок. Всі компоненти пристрою на час транспортування поміщаються в його корпусі.
Turbine Wind Charge дозволить забезпечити електроенергією портативну електроніку у будь-якому місці, де є вітер.
Канадський стартап розробив портативний вітрогенератор для мандрівників
«Пристрій оснащений запатентованою технологією, яка робить його потужнішим, будь-якого іншого портативного джерела живлення, що працює за рахунок відновлюваної енергії, – зазначають розробники. – За годину вітрогенератор здатний повністю зарядити 3 смартфони, при цьому до нього можна одночасно підключати до 4 гаджетів».
Shine Turbine Wind Charge розвиває потужність 40 Вт, може працювати при швидкості вітру 3,6–12,5 м/с, автоматично повертаючись у навітряну сторону. Згенерована електроенергія накопичується у вбудованій 5-вольтовій батареї на 12 А*год. Від неї через стандартний USB-роз’єм можна заряджати будь-які гаджети, максимальна сила вихідного струму – 2 А.
З 8 червня розробка доступна для попереднього замовлення на Kickstarter. Перші покупці з урахуванням знижки 40% зможуть придбати Turbine Wind Charge за 240 доларів США, якщо він буде запущений у серійне виробництво. Початок поставок заплановано на вересень цього року.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас